16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Beslenme ve Diyetetik bölümü son sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Sevinç BAKAN`ın danışmanlığında farkındalık yaratmayı amaçlayan "Gıda Farkındalığı Sergisi" düzenledi. Öğrenciler, gıda israfı, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu gıda sistemleri gibi çeşitli konuları ele alarak toplumu bilinçlendirmeyi hedefledi. Canlı renklerle hazırlanmış panolar, el yapımı posterler katılımcıların ilgisini çekerken, beslenme ve gıda güvenliği konularına dair fikir sahibi olmalarına olanak sağladı. Toplumsal sorumluluğu teşvik eden Gıda Farkındalığı Sergisi, katılımcılara gıda seçimlerinde dikkatli ve bilinçli olmanın önemini bir kez daha hatırlatarak, sağlıklı toplum ve sürdürülebilir gelecek için atılacak adımların başlangıcı olma özelliği taşıdı. Sergi alanları gezmek üzere etkinliğe katılan Dekanımız Prof. Dr. Özcan ÖZKAN öğrencilere sorular sorarak hazırladıkları projeleri daha yakından inceledikten sonra geleceğin diyetisyenlerinin yaptığı bu yaratıcı çalışmaları görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Öğrenciler, sürdürülebilir gıda sistemlerinin dünya için ne kadar önemli olduğunu vurgularken, serginin her aşamasında katılımcılara bilgi sağlamak için büyük bir özen gösterdi.