Sağlık Bilimleri Fakültesinde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm ŞAHİN BODUR öncülüğünde iyot eksikliğinin önlenmesine yönelik bilgilendirme amacıyla Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı renkli afişler ve bilgilendirici broşürlerle Fakültemizin girişinde başladı. Etkinlik süresince, yalnızca bilimsel bilgi aktarımı değil, aynı zamanda eğlenceli ve etkileşimli öğrenme deneyimi sunarak katılımcıları konuyla ilgili daha bilinçli hale getirdi. İyot eksikliğini önlemenin sadece tuz tüketimiyle değil, aynı zamanda dengeli beslenme örüntüsüyle mümkün olduğunu vurgulandı. Öğrenciler, iyotun tiroit hormonları üzerindeki önemli etkilerini, bu hormonların büyüme ve gelişme ile olan ilişkisini, özellikle çocuklar ve gebeler üzerindeki etkilerini anlattılar. Ayrıca, iyot eksikliğinin gelişimsel gerilik, guatr ve zekâ geriliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği, katılımcılara bilimsel dille aktarıldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirilerek etkinlik sonlandırıldı.